terug

De Mensen van – De Bazaar

Tussen maandag 4 augustus en 25 augustus 2003 zond de NCRV de docusoap De mensen van de Bazaar uit. In vier afleveringen volgde de serie de verhalen van enkele hoofdpersonen, die werken op de Beverwijkse Bazaar. Hoe gaan ze met elkaar om, hoe houden ze hun winkel draaiende en wat maken zij mee op de markt? 

De bazaar in Beverwijk is een van de meest bezochte plekken in Nederland. Vermaard onder de naam ‘zwarte markt’ werd het in korte tijd een unieke plek waar de Nederlandse en Oosterse koopjesgeest elkaar ontmoeten. Dat dit meer betekent dan een grote rommelmarkt laat de vierdelige serie De mensen van de bazaar zien. Sterker nog, als er één plek in Nederland is waar de multiculturele samenleving is geslaagd, is het de Beverwijkse Bazaar.

We volgen marktmeester Peter van Riel en assistent Peter van de Geest, die al hun diplomatieke gaven nodig hebben om conflicten in goede banen te leiden. We zien Osman Çicek en Mo Baddag aan het werk om hun winkel zo goed mogelijk te laten verkopen. Het Nederlandse ‘stel’ Anke en Ad lokken kopers op Oosterse wijze naar hun exotische artikelen. Terwijl Tineke Niesen als verhuurbemiddelaar van de bazaar iedereen op de juiste plek probeert te houden, blijken alle hoofdrolspelers gevangen in het probleem van de gele lijn. Een probleem dat zich niet zonder slag of stoot laat oplossen.

4 afleveringen

duur ongeveer 100 minuten 

Regie: Yvonne Pelgrum

De Mensen van – De Bazaar

terug