terug

Hoedje

Voor blokfluitkwartet Brisk maakten we een korte impressie van hun nieuwe muzikale theatervoorstelling voor kinderen: Hoedje.

BRISK en Kiki Heessels, spel, hebben samen een nieuwe jeugdvoorstelling gemaakt, een muzikale reis op de wind voor iedereen vanaf 5 jaar. Hoedje is een luchtige voorstelling vol humor naar een verhaal van Irene Kuiper. De muziek is van Juan Felipe Waller, Walther Stuhlmacher, Maurice Ravel en Henry Mancini. De regie is in handen van Hans Thissen, die tekende voor spraakmakende jeugdmuziektheatervoorstellingen.

 

Als het rode hoedje van Lot op een dag wordt meegesleurd door een storm, is dat het begin van een avontuurlijke tocht over de aardbol, waarbij de wind een grote rol speelt en vier blokfluitisten er stevig op los blazen. BRISK en Kiki Heessels nemen je mee op een reis waar je nog lang aan terug zult denken! Is Hoedje niet veel te klein voor die grote olifant? Wat zitten die bavianen daar toch te doen? De ene vogel lacht Hoedje uit, de andere zingt een lied voor haar. Maar komt Hoedje ooit nog thuis?

 

Brisk is een blokfluitkwartet en bestaat uit Alide Verheij, Susanna Borsch, Marjan Banis en Bert Honig.

terug